Cozze ripiene

Cozze ripiene

4.7 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Cozze e riso
  • 700 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 150 g di riso Parboiled (cottura 12 minuti)
  • 500 g di cozze fresche pulite e spurgate
Ripieno
  • 300 g di acqua
  • 200 g di pane raffermo a pezzi
  • 30 g di formaggio tipo Rodez o altro formaggio stagionato (almeno 6 mesi)
  • 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di salsiccia fresca piccante
  • 50 g di Provolone leggermente piccante a pezzi
  • 3 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 450 g di pomodori pelati a pezzi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26.6 g
Kalorie 2376 kJ / 568 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...