Pappardelle ripiene di piselli

Pappardelle ripiene di piselli

4.6 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 1 cipolla dorata a pezzi
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 500 g di piselli surgelati
  • 200 g di acqua
  • 1 radice fresca di zenzero il succo (vedere consiglio)
  • 150 g di mascarpone freddo
Pappardelle
  • 400 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 8 tuorli
Decorazione
  • 4 fette di pancetta tesa di maiale
Condimento
  • 4 foglie di salvia fresca lavate e asciugate
  • 6 fette di pancetta tesa di maiale
  • 25 g di burro
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 42.7 g
Kalorie 4757 kJ / 1137 kcal
Tłuszcz 67.8 g
Węglowodany 95 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...