Wersje kompatybilne
Pappardelle di ceci alle cozze (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pappardelle
- 150 g di farina di ceci, consentita da prontuario
- 150 g di farina senza glutine + q.b.
- 3 uova medie
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)
Condimento
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 40 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2247 kJ / 537 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema Bimby (senza glutine e senza lattosio)
15 min.
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Pasta brisèe (senza glutine)
1óra 15p
Besciamella (senza glutine)
15 min.
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Pastiera (senza glutine)
4h
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Budino di mais (senza glutine)
15 min.
Crocchette (senza glutine)
5h 5 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Condimento ai carciofi veloce
10 min.
Crema pasticcera (senza glutine)
15 min.