Wersje kompatybilne
Pappardelle di ceci alle cozze (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pappardelle
- 150 g di farina di ceci, consentita da prontuario
- 150 g di farina senza glutine + q.b.
- 3 uova medie
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva (opcjonalnie)
Condimento
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 40 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2247 kJ / 537 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso rosso con funghi, totani e ananas (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Pasta integrale fagioli e cozze
1 Std.
Babà napoletano
3 Std.
Linguine con scampi al limone
Brak ocen
Crocchette (senza glutine)
5 godz. 5 min
Mini baguette alla birra (senza glutine)
14h
Pasta choux (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pasta choux e crema pasticcera (senza glutine)
3h 5min
Pasta sfoglia (senza glutine)
1 Std. 50 Min
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Pasta al forno alla boscaiola (senza glutine)
1 Std.
Crema pasticcera (senza glutine)
15 Min