Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di amaretti
- 80 g di zucchero
- 350 g di latte intero
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 6 colombe pasquali piccole (100 g ciascuna)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bicchierini di gelato al biscotto con fichi e cioccolato
10hod. 30min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10h
Coppetta all'amarena
11h 40 min.
Gelato al cioccolato
12u.
Gelato alla vaniglia
12u.
Gelato al miele
8h 15min
Gelato al torrone
10 Std. 20 Min
Spagnola
10 Std. 20 Min
Gelato pistacchio e mandorle
8u. 30min
Gelato al ginseng
10hod. 30min
Gelato allo yogurt
10 Std. 20 Min
Semifreddo nocciolato
8 godz. 20 min