Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di lievito di birra fresco
- 250 g di latte
- 2 uovo
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di farina tipo 00 + q.b.
- 20 g di zucchero
- 5 g di sale
- 100 g di gherigli di noci
- 100 g di mandorle pelate
- 100 g di nocciole sgusciate
- 100 g di pinoli
- 200 g di fichi secchi
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 28425 kJ / 6794 kcal
- Białko
- 208.5 g
- Węglowodany
- 657.2 g
- Tłuszcz
- 370.1 g
- Błonnik
- 74.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone gastronomico
26 Std.
Corona di pane con il sesamo
15h 30 min
Ghirlanda di panettone
6h
Stella di pane
3h 30min
Castagnole
1h 20min
Amandovolo
1 Std. 15 Min
Gnocchetti di granturco
1h 5min
Crostata di verdure provenzale
1h 20min
Pan coniglio
5h 5min
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2h 30min
Panettone farcito
6 godz. 45 min
Torta di rose salata
4h 15min