Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua + q.b.
- 1000 g di fasolari, spurgati e lavati (vedere primo consiglio)
- 80 g di cipolla in quarti
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
450
g di fave fresche
lub 450 g di fave surgelate - 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavati con le fave
13 Std. 20 Min
Coniglio alla siciliana
1h 20min
Funghi champignon ripieni
1h 5min
Sarde in saor
24 godz. 30 min
Fagioli dall'occhio a vapore e calamaretti
5h 15 min
Sgombri all'agro
1h 45min
Carciofini sott'olio
721h 30min
Coda di rospo croccante su purea nera
1h 50 min.
Ragù di calamari a Cottura Lenta
5h 30min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45min
Stinchi alle erbe
2h
Fumetto di gamberi speziato
35min