Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di acqua + q.b.
- 1000 g di fasolari, spurgati e lavati (vedere primo consiglio)
- 80 g di cipolla in quarti
- 70 g di carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
450
g di fave fresche
lub 450 g di fave surgelate - 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce alla napoletana
1 godz. 10 min
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30 min
Risotto al nero di calamari
40 Min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35 Min
Zuppa del golfo
1h 30 min
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 Min
Brodetto ricco con crostoni
1 Std.
Salsa all'aglio per pesce e crostacei
15 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 godz. 10 min
Zuppa di fagioli e cozze
55 Min
Paella
1 godz. 50 min
Risotto al nero di seppia
35 Min