Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 castagne cotte e pelate
- 50 g di pane bianco raffermo
- 500 g di funghi misti
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 8 fettine di lonza di maiale sottili
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cipolla in quarti
- 20 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2302.3 kJ / 309 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Calamaretti ai pistacchi
30 Min
Barchette agli asparagi e salmone
50min
Involtini di salmone e melanzane
1 Std.
Involtini di pollo al Varoma con pesto freddo di zucchine
50min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55 Min
Bis di tartufini: pandoro e pistacchio; cioccolato e amaretti
2h
Bignè alla crema di funghi e speck
1h 35 min
Polpettone di carne ai funghi
1 Std. 30 Min
Involtini alla frutta secca
40 Min
Involtini di pollo all'arancia
1 Std. 30 Min
Involtini di pollo in salsa di birra
45min
Involtini di vitello al vapore con insalata verde veloce
40 Min