Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 3 dentes de alho
- 120 g cebola
- 1 malagueta verde s/ sementes cortada em pedaços (opcjonalnie)
- 1 c. chá de açafrão-da-índia
- 1 ½ c. chá de garam masala
- 1 ½ c. chá de cominhos em pó
- 300 g tomate maduro cortado em pedaços
- 800 g borrego limpo cortado em cubos (3 cm aprox.)
- 1 pitada de sal
- 150 g iogurte grego natural
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 899 kJ / 211 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caril do mar
45min
Chutney de coentros e coco
35min
Biryani de borrego
1h 20min
Frango com vinho e molho de romã
1h
Chili com carne
40min
Rolo de carne com recheio de favas
1 Std. 40 Min
Moqueca de camarão
1h
Frango tandori
8 godz.
Frango asiático
40min
Frango indiano
40min
Ensopado de cabrito
40min
Caril de frango e batata-doce
30min