Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 100 g cenoura
- 100 g couve-portuguesa
- 1200 g água
- 1 coxa de frango s/ pele (160 g aprox.)
- 1 ½ c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 80 g massa tipo pevide
- 100 g agrião, só as folhas
- 260 g feijão-frade cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 860.6 kJ / 205.7 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 646.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de batata com ovo cozido
40 min
Sopa com salsicha e couve
50 Min
Creme de feijão branco e cogumelos
1h 15min
Caldo de frango e legumes
45 Min
Sopa de amêndoa
45 Min
Sopa marroquina de cenoura
40 min
Misturas
1 Std.
Sopa primavera com pesto de hortelã
30 Min
Sopa rica
1 Std. 10 Min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 Min
Sopa 2 feijões
45 Min
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1 Std.