Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g couve roxa cortada em pedaços
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 160 g cenoura cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 200 g cogumelos frescos cortados ao meio
- 20 g talo de aipo cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 60 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 900 g água
- Natas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 305.5 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 31.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alho-francês e frutos do mar
1h
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45 min
Sopa de cogumelos
1h 15 min
Creme de canónigos
25 min
Sopa de nabo e espinafres
45 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Creme de batata-doce e curgete
40 min
Creme de couve-flor com couve roxa
30 min
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1h
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Sopa de cenoura e canónigos
35 min