![Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron) Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FA1489B6-4F49-426A-A11D-A02402EE0D63/Derivates/1F136EDD-DD29-479C-B86F-3FF110A41842.jpg)
Wersje kompatybilne
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g d'eau
- 1 pincée de pistils de safran
- 150 g de bière froide
- 230 - 250 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel
La friture et la finition
- 400 - 500 g de morue dessalée, sans peau ni arêtes, détaillée en bâtonnets (5 x 1 cm)
- 300 g d'huile d'olive
- 70 g de poivron rouge en conserve, taillé en fines lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baba au rhum
3 Std.
Sauce rouille
10 Min
Ragoût de langouste
1h 35 min
Cabillaud façon aïoli
1 godz.
Fiadone
55 Min
Aïoli traditionnel
10 Min
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25 min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12h
Pompes à l'huile
3 Std.
Galette bressane
13h
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55 Min
Pâté en croûte (Espagne)
6 Std. 15 Min