Wersje kompatybilne
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 100 g d'eau
- 1 pincée de pistils de safran
- 150 g de bière froide
- 230 - 250 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel
La friture et la finition
- 400 - 500 g de morue dessalée, sans peau ni arêtes, détaillée en bâtonnets (5 x 1 cm)
- 300 g d'huile d'olive
- 70 g de poivron rouge en conserve, taillé en fines lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eclairs à la tapenade et ratatouille
2h 45min
Epaule de chevreau roulée au pesto
Brak ocen
Beignets d'huîtres au thym
35min
Fregola aux coques et petits pois
50min
Œuf florentin revisité à l'italienne (Zone 2)
2h
Pains à la pomme de terre
12 Std. 45 Min
Crème de pêche et jambon serrano croquant
45min
Empanadillas de poulpe
1 Std. 30 Min
Tielle sétoise
3 Std. 30 Min
Sauce armoricaine
1 Std.
Anchoïade
15 Min
Aïoli traditionnel
10 Min