Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de thym frais, effeuillés
- 150 g de pain rassis ou légèrement grillé et coupé en cubes de 4 cm
- 2 œufs
- sel
- poivre moulu
- 50 g de farine de blé
- 16 huîtres
- ½ litre d'huile de pépins de raisin
- ½ citron jaune, coupé en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1764 kJ / 418 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Tellines en persillade
1 Std. 30 Min
Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard
12h
Calamars farcis au chorizo
1 Std. 10 Min
Ragoût de langouste
1 godz. 35 min
Soldats de Pavie (beignets de morue rouge au poivron)
Brak ocen
Calamar à la piperade
35 Min
Sauce rouille
10 Min
Rouille
10 Min
Seiche à l'ail et à la coriandre
1 Std. 15 Min
Sauce armoricaine
1 Std.
Beignets de crevettes
35 Min
Aïoli traditionnel
10 Min