Puddings au caramel

Puddings au caramel

4.7 22 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions

Składniki

  • de dattes dénoyautées
    150 g
  • de bicarbonate de sodium
    1 ½ c. à café rase
  • d'eau
    180 g
  • beurre
La sauce caramel
  • de beurre doux coupé en morceaux
    60 g
  • de sucre roux ou de sucre roux humide, type muscovado ou vergeoise
    60 g
  • de sirop de sucre roux
    75 g
    75 g de miel
  • de lait
    40 g
  • d'extrait naturel de vanille
    ¼ c. à café
    ½ c. à café de sucre vanillé maison
Les puddings au caramel
  • de beurre doux coupé en morceaux
    40 g
  • de sucre roux ou de sucre roux humide, type muscovado ou vergeoise
    110 g
  • de farine de blé
    150 g
  • de levure chimique
    ½ c. à café
  • gros œuf (63-73 g) (60 g env. sans sa coquille)
    1
  • d'eau
    700 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 363 kcal / 1522 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...