Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de dattes dénoyautées
- 1 ½ c. à café rase de bicarbonate de sodium
- 180 g d'eau
- beurre
La sauce caramel
- 60 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 60 g de sucre roux ou de sucre roux humide, type muscovado ou vergeoise
-
75
g de sirop de sucre roux
lub 75 g de miel - 40 g de lait
-
¼
c. à café d'extrait naturel de vanille
lub ½ c. à café de sucre vanillé maison
Les puddings au caramel
- 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 110 g de sucre roux ou de sucre roux humide, type muscovado ou vergeoise
- 150 g de farine de blé
- ½ c. à café de levure chimique
- 1 gros œuf (63-73 g) (60 g env. sans sa coquille)
- 700 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1522 kJ / 363 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Crème d'amande aux raisins
1 Std. 40 Min
Sphères glacées au caramel de café
24h
Marsala chaud
Brak ocen
Œufs ananas - Christophe Aribert
Brak ocen
Glace au chocolat et piment jalapeño
13 godz. 15 min
Crème à la horchata
50min
Pudding vapeur
1h
Petits babas rapides à la grenadine
30min
Crème fondante aux dattes et aux noisettes
2h 15 min.
Flan miel-amande sans gluten et sans lactose
2h 15 min.
Crème au chocolat sans lactose
12 godz.
Gâteau vapeur à la noix de coco
2 godz. 50 min