Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 2 cipollotti a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di zucchine a rondelle (0.5 cm)
- 100 g di prosciutto crudo a listarelle (2-3 cm)
- 10 fiori di zucca, puliti e in quarti
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 240 g di trofie fresche (cottura 4 minuti))
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 g di semi di chia (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 6372 kJ / 1523 kcal
- Białko
- 58.2 g
- Węglowodany
- 181.8 g
- Tłuszcz
- 62.6 g
- Błonnik
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 Min
Orecchiette speck e radicchio
35 Min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 min.
Penne melanzane e menta
50 min.
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45 min
Linguine alla carbonara di zucchine
30 Min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 Min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 Min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 Min
Fusilli e melanzane
25 min.
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3 godz. 30 min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50 min.