Riso al curry gamberi e verdure

Riso al curry gamberi e verdure

3.6 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di riso a chicco tondo
  • 1200 g di acqua
  • 15 g di curry in polvere
  • 50 g di piselli surgelati
  • 150 g di carote a pezzettini (1 cm)
  • 2 uova, medie (circa 60 g) leggermente sbattute
  • 70 g di cipolla a metà
  • 1 cucchiaio di olio
  • 100 g di gamberi crudi sgusciati
  • 30 g di ananas fresco a pezzi
  • ½ cucchiaino di vino di riso
    ½ cucchiaino di sake
  • 2 cucchiai di salsa di pesce
    2 cucchiai di salsa di soia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13 g
Kalorie 1204 kJ / 288 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...