Riso al curry gamberi e verdure
TM5 TM6

Riso al curry gamberi e verdure

3.7 (11 ocen)

Składniki

  • 200 g di riso a chicco tondo
  • 1200 g di acqua
  • 15 g di curry in polvere
  • 50 g di piselli surgelati
  • 150 g di carote, a pezzettini (1 cm)
  • 2 uova, medie (circa 60 g) leggermente sbattute
  • 70 g di cipolla, a metà
  • 1 cucchiaio di olio
  • 100 g di gamberi crudi sgusciati
  • 30 g di ananas fresco, a pezzi
  • ½ cucchiaino di vino di riso
    lub ½ cucchiaino di sake
  • 2 cucchiai di salsa di pesce
    lub 2 cucchiai di salsa di soia

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1204 kJ / 288 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy