Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote

Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote

4.0 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di scalogno
  • 150 g di vino rosso
  • 300 g di carote a listarelle (1 cm x 7 cm)
  • 1 filetto di maiale (500 g circa, Ø 6 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
  • 130 g di acqua
  • ½ cucchiaino di dado per brodo di carne
    ½ dado per brodo di carne (dose per 0,5 l)
  • 8 bacche di ginepro (opcjonalnie)
  • 25 g di confettura di ciliegie
    25 g di confettura di frutti rossi
  • 20 g di burro
  • 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 250 kcal / 1047 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...