Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pollo marinato
- 1 pezzo di radice fresca di zenzero
- 100 - 120 g di cipolle rosse a pezzi
- 3 pompelmi, preferibilmente biologici, il succo spremuto fresco
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 500 g di fettine di petto di pollo, a striscioline (spessore 1 cm)
Terminare la preparazione
- 750 g di acqua
- 5 g di sale
- 240 g di riso basmati (cottura 10-12 minuti)
- 15 g di salsa di soia
- 15 g di salsa tamari
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1405 kJ / 336 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso basmati con zucchine, pepe e coriandolo
35min
Riso cantonese allo zenzero
35min
Pollo alla Cantonese con verdure
25min
Riso al curry gamberi e verdure
40min
Marinatura all'ananas
20min
Pollo all'orientale con riso e verdure al vapore
40min
Pollo, riso e verdure al vapore con salsa alla senape
1h 25min
Riso alla cantonese
40min
Pollo alla soia e sesamo
40min
Insalata di riso basmati
55min
Tacos di pollo "al pastor"
50min
Vermicelli cinesi con gamberi
1 godz. 15 min