Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di acqua
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato e a pezzi
- 400 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 40.2 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Baccalà alla livornese
35 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1j
Baccalà alla Veracruz
1j
Alici alla Reggina
45 Min
Baccalà alla cappuccina
55 Min
Stoccafisso con i porri
50 menit
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 Min
Mousse di baccalà
45 Min
Baccalà gratinato
1j
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10 min
Baccalà alla ligure
1j