Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g hot chilli sauce
- 90 g soy sauce
- 1 tbsp Chinese cooking wine
- 500 - 600 g pork loin steaks, cut into pieces (2-3 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, leaves and stalks
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 40 g lime juice (1 lime)
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 80 g coconut chips (see Tips)
- 50 g sunflower seeds
- 100 g dried apricots, cut into halves
- 50 g pepitas
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 1 - 2 baby cos lettuce (approx. 250 g), leaves separated and chopped as desired
- 6 tortillas, wraps or flatbreads of choice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2229.2 kJ / 530.8 kcal
- Białko
- 34.8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 1519.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and almond stir-fry
30 Min
Easy satay chicken
40 min
Orange sesame chicken with broccoli and noodles
45 min
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 godz.
Beef goulash with dumplings
1小时 45 分钟
Lamb spezzatino
1小时 45 分钟
Beef stroganoff
35 Min
Sweet and sour pork
40 min
Mini pad Thai frittatas
40 min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 Min
Chicken and cashews
55 Min
Chicken in peanut sauce with chilli-cucumber salad
35 Min