Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp fennel seeds
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 500 g raw sausages (pork), casings removed and meat crumbled
- 50 g dry white wine
- 400 g canned chopped tomatoes
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 tsp salt
- 1000 g water
- 300 g orecchiette pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2450 kJ / 583.3 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 2348.2 mg
Alternatywne przepisy
Pork cannelloni with vegetable sauce
1h
One pot pasta with chorizo
35 min
Meatballs with tomato sauce
40 Min
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Sausage and butter bean winter stew
25 Min
Remoulade chicken with prosciutto potatoes
40 Min
Pork meatballs with couscous
50 Min
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 Min
Butternut and bacon macaroni cheese
1hod. 30min
Chicken pesto pasta
30 Min
Chorizo and chicken pasta
50 Min
Chicken and pesto risoni
35 min