Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 1000 g water
- 200 g quinoa
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 1 butternut squash (approx. 600 g), peeled and diced (2 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g red onions, thinly sliced (3 mm)
- 15 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 30 g balsamic vinegar, plus 1 Tbsp
- 2 medium eggs
- 150 g soft goat's cheese
- 150 g ricotta cheese
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1415 kJ / 338 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Spinach Cakes
30min
Orange Chicken with Giant Couscous and Pine Nuts
1 Std. 30 Min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1 Std. 30 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35 min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Roasted Sweet Potato and Broccoli Spelt Salad
1 Std. 15 Min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.