
Wersje kompatybilne
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 cucumbers ends removed, peeled or unpeeled (approx. 800 g)
-
200 - 250
g sour cream to taste
lub Greek yoghurt - 1 - 2 tsp fine sea salt to taste
-
1
bunch fresh dill finely sliced
lub 4 Tbsp dried dill - 1 tsp ground black pepper (opcjonalnie)
- 1 Tbsp cider vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp caster sugar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 643.9 kcal / 2694 kJ
- Białko
- 14.7 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Sód
- 3630.2 mg