Wersje kompatybilne
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 cucumbers, ends removed, peeled or unpeeled (approx. 800 g)
-
200 - 250
g sour cream, to taste
lub Greek yoghurt - 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
-
1
bunch fresh dill, finely sliced
lub 4 Tbsp dried dill - 1 tsp ground black pepper (opcjonalnie)
- 1 Tbsp cider vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp caster sugar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 2694 kJ / 643.9 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 3630.2 mg
Alternatywne przepisy
Vietnamese-style Chicken and Cabbage Salad (TM6)
30 min
Grated Carrot Salad (TM6)
10min
Beetroot Carpaccio (TM6)
20min
Potato Gratin (TM6)
1h 10min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM5)
10min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Baci di Dama Hazelnut Biscuits
2 Std. 10 Min
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1 godz. 15 min
Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole (TM5)
1 godz.
Pomegranate and Mint Marinade
5 min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1h 10min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40min