Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bread, torn in pieces
- 2 shallots, halved
- 2 garlic cloves
- 250 g kale, tough stalks removed
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 70 g feta cheese, crumbled
- 6 stalks fresh mint, leaves only, finely chopped
- 1 medium egg
- fine sea salt, to taste
- macadamia oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 417.2 kJ / 99.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Chickpea Pancakes
20 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1h
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Kale Biscotti
1h
Beetroot and Kale Pizza
2h
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1 godz. 35 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 Std. 15 Min