Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bread, torn in pieces
- 2 shallots, halved
- 2 garlic cloves
- 250 g kale, tough stalks removed
- 50 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
- 70 g feta cheese, crumbled
- 6 stalks fresh mint, leaves only, finely chopped
- 1 medium egg
- fine sea salt, to taste
- macadamia oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 417.2 kJ / 99.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1j 10 mnt
Chickpea Pancakes
20min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 mnt
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Polenta with Ratatouille
1h 20min
Lentil moussaka
2 godz. 20 min
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1h 30 min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15 min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 mnt
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1j 10 mnt