Baked Eggs on Spiralized Vegetables

Baked Eggs on Spiralized Vegetables

5.0 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • courgettes ends trimmed, if large, trimmed in a circular shape to fit blade width
    400 - 450 g
  • sweet potato ends trimmed, if large, trimmed if necessary to fit blade width
    200 - 250 g
  • fine sea salt plus extra for seasoning
    ½ tsp
  • olive oil plus 10 g
    3 Tbsp
  • onions quartered
    80 g
  • fresh basil leaves plus extra for garnishing
    2 sprigs
  • mushrooms sliced (1 cm)
    100 g
  • harissa paste to taste
    ½ - 1 tsp
  • large eggs
    4
  • dried chilli flakes to taste
  • ground black pepper to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 291.8 kcal / 1220.6 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 422.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...