Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g mixed nuts (e.g. almonds, walnuts)
- 30 g extra virgin olive oil
- 50 g onions, quartered
- 1300 g ripe tomatoes (Ø 5-6 cm)
- 100 g fresh mushrooms (e.g. button, oyster)
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
-
10 - 12
fresh mint leaves
lub 1 tsp dried mint - 4 - 5 sprigs fresh parsley, leaves only, plus extra for garnishing
- 75 g white long grain rice
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1644 kJ / 392 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 9.2 g
Alternatywne przepisy
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 godz.
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40min
Quinoa and Vegetable Tower with Avocado and Confited Cherry Tomatoes
1 godz.
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 min
Mushroom Ragout with Steamed Leeks and Hasselback Potatoes
1 godz. 15 min
Stuffed Aubergine with Saffron Yoghurt and Pomegranate Seeds
50min
Stuffed Mushrooms with Manchego Cheese
40min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min