Wersje kompatybilne
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 80 g frozen spinach, defrosted and drained
- 80 g ricotta cheese
- 50 g toasted pine nuts
- 4 chicken breast fillets, butterflied (see tip)
- 8 slices prosciutto
- 125 g mozzarella, sliced
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1149 kJ / 274 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
Alternatywne przepisy
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
1h
Lemon Chicken with Couscous and Tzatziki
30min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Chilli Beef with Lemon Feta
30min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13h 20min
Steak au Poivre
20 Min
Ham and Mustard Toasts
3h
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
45 Min
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30min
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25min