Wersje kompatybilne
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 80 g frozen spinach, defrosted and drained
- 80 g ricotta cheese
- 50 g toasted pine nuts
- 4 chicken breast fillets, butterflied (see tip)
- 8 slices prosciutto
- 125 g mozzarella, sliced
- 600 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1149 kJ / 274 kcal
- Białko
- 34.1 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
Alternatywne przepisy
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30min
Chicken Étouffée
45min
Chicken breasts pizzaiola
55min
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
1h
Meatballs with White Wine Mushroom Sauce
35min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Double Pea and Chorizo Soup
45min
Chicken and Tomato Sincronizadas
1h
Beef in Stout
1 Std. 40 Min
Meatballs with Romesco Sauce
1 Std. 40 Min
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
45min