Urządzenia i Akcesoria
Buttermilchbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 18 godz.
15 Scheiben
Składniki
Roggensauerteig
-
Wasser130 g
-
Anstellgut (Roggensauerteig)10 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960100 g
Hauptteig
-
Wasser kalt150 g
-
Buttermilch kalt200 g
-
Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten150 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
-
Roggenmehl Type 1150 oder 960250 g
-
10 g HonigGerstenbackmalz (siehe Tipp)10 g
-
frische Hefe5 g
-
Brotgewürz (siehe Tipp)2 TL
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Öl und etwas mehr zum Einfetten2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
656 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Oberländer
14 godz. 30 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 godz. 40 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min