Bauernbrot
TM6 TM5

Bauernbrot

4.3 (479 ocen)

Składniki

Roggensauerteig

  • 260 g Wasser, lauwarm
  • 20 g Anstellgut (Roggensauerteig)
  • 200 g Roggenmehl Type 1150 oder 960

Quellstück

  • 25 g Brotbrösel (siehe Tipp)
  • 50 g Wasser

Hauptteig

  • 90 g Wasser
  • 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 180 g Weizenmehl Type 550 oder 700
  • 2 TL Salz (10-12 g)
  • 2 TL rustikales Brotgewürz (siehe Tipp)
  • 1 TL Schmalz und etwas mehr zum Einfetten

Wartości odżywcze
na 1 Gesamtrezept
Kalorie
7541 kJ / 1932 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
358 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
31 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy