Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roggensauerteig
- 260 g Wasser, lauwarm
- 20 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 200 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 25 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 50 g Wasser
Hauptteig
- 90 g Wasser
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 180 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 2 TL rustikales Brotgewürz (siehe Tipp)
- 1 TL Schmalz und etwas mehr zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 7541 kJ / 1932 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 358 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kommissbrot
15h 30min
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10 min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Gewürzbrot
16h 30min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Buttermilchbrot
18 Std.