Sos z octu balsamicznego i musztardy
TM6 TM5

Sos z octu balsamicznego i musztardy

4.4 (37 ocen)

Składniki

  • 240 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 50 g musztardy francuskiej
  • 50 g octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • 2 łyżki mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu)
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1565.4 kJ / 374.1 kcal
Białko
0.5 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
40 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
0.7 g
Sód
482.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy