Sos z octu balsamicznego i musztardy

Sos z octu balsamicznego i musztardy

4.4 40 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji

Składniki

  • 240 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 50 g musztardy francuskiej
  • 50 g octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • 2 łyżki mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu)
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 374.1 kcal / 1565.4 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 482.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...