Sos z octu balsamicznego i musztardy

Sos z octu balsamicznego i musztardy

4.4 40 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji

Składniki

  • oliwy z oliwek, extra virgin
    240 g
  • musztardy francuskiej
    50 g
  • octu balsamicznego
    50 g
  • cukru (opcjonalnie)
    2 łyżeczki
  • mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu)
    2 łyżki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 374.1 kcal / 1565.4 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 482.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...