
Urządzenia i Akcesoria
Sos z octu balsamicznego i musztardy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
6 porcji
Składniki
-
240 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
50 g musztardy francuskiej
-
50 g octu balsamicznego
-
2 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
2 łyżki mieszanych ziół, suszonych (np. bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu)
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
374.1 kcal /
1565.4 kJ
Białko
0.5 g
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
482.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos tatarski
5 min
Sos pomarańczowy curry
5 min
Purée warzywne
45 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Sos balsamiczny
25 min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10 min
Sos jogurtowy
5 min
Twarożek kanapkowy
5 min
Pasta z serka z rzodkiewką
5 min
Sałata z sosem winegret
5 min
Sos winegret
5 min
Tzatziki
15 min