Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką

Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką

4.6 63 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje

Składniki

  • 100 g ryżu białego, basmati
  • 400 g wody plus dodatkowa ilość ilość do namoczenia ryżu
  • 120 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
  • 120 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1,5 cm kawałki
  • 2 filety z ryby białej, bez skóry, 150-180 g każdy (np. morszczuk, sola, okoń)
  • 1 łyżeczkę soli plus dodatkowa ilość do smaku
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
  • 6 pomidorków cherry przekrojonych na pół
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 130 g marchewki pokrojonej w słupki (1 x 5 cm)
  • 150 g zielonych szparagów (ok. 4 szt.), przekrojonych na pół, jeżeli są grubsze niż 1 cm
    150 g różyczek brokułu, (ok. 4 szt.), przekrojonych na pół, jeżeli są grubsze niż 1 cm
  • 40 g mąki pszennej
  • 20 g brązowego cukru
  • 20 g masła
  • 150 g cebuli dymki pokrojonej na 4 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 - 300 g miąższu dyni piżmowej, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 80 g pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki
  • szczypiorek, świeży drobno posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 832 kcal / 3480 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 105 g
Błonnik 13.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...