Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
TM5 TM6

Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek

4.3 (27 ocen)

Składniki

  • 40 g oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli morskiej
  • 24 krewetki, surowe, obrane, oczyszczone
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g ogórków, zielonych, nieobranych, pokrojonych na kawałki
  • 1 cytryna, ekologiczna, pokrojona w plastry, każdy plaster pokrojony w ćwiartki
  • 500 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)
  • ¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 200 g mleka
  • 40 g mąki pszennej
  • 2 łyżki koperku, świeżego, pokrojonego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
733 kJ / 175 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy