Urządzenia i Akcesoria
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
40 g oliwy z oliwek
-
2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli morskiej
-
24 krewetki, surowe, obrane oczyszczone
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
500 g ogórków zielonych, nieobranych, pokrojonych na kawałki
-
1 cytryna ekologiczna, pokrojona w plastry, każdy plaster pokrojony w ćwiartki
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
200 g mleka
-
40 g mąki pszennej
-
2 łyżki koperku, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
733 kJ /
175 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Anchoiada
10 min
Smoothie bowl z botwiną i sokiem pomarańczowym
10 min
Forszmak klasyczny
1 godz. 35 min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką
1 godz.
Barszcz czerwony z mięsem
1 godz. 5 min
Makaron penne z małżami
1 godz. 5 min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50 min
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
1 godz. 10 min