
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Słodki sos chili
- 2 łyżki czerwonego sosu chili
- 1 łyżka ketchupu
- 30 g cukru
- 100 g wody
-
½
łyżeczki skrobi ziemniaczanej
lub ½ łyżeczki skrobi kukurydzianej
Pudding ryżowy
- 450 g ryżu białego, kleistego krótkoziarnistego, np. ryżu do sushi
- 50 g sosu sojowego
- 30 g cukru
- 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
- 200 g chudego mięsa wieprzowego, bez ścięgien pokrojonego w paski (5 x 1 x 0,5 cm)
- 30 g oleju
-
12 - 15
grzybów shiitake, suszonych (ok. 20 g), namoczonych, pokrojonych w paski
lub 20 g grzybów, suszonych namoczonych, pokrojonych w paski - 50 g krewetek, suszonych (opcjonalnie)
- 600 g wody
- 5 gałązek kolendry, świeżej posiekanej, do dekoracji
- 10 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych posiekanych, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 278 kcal / 1163 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 0 g