Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cimette di cavolfiore
- 600 g di stoccafisso, ammolato in acqua e dissalato, a pezzi
- 150 g di cipolla rossa di Tropea a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di pomodori pelati
- 30 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e ben strizzata
- 100 g di olive nere denocciolate
- 20 g di pinoli
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati
- 1 pizzico di peperoncino secco frantumato
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 26.4 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1h
Baccalà, patate e funghi
45min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Baccalà alla cappuccina
55min
Alici alla Reggina
45min
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1h
Baccalà alla livornese
35min
Zuppa di baccalà
1h
Baccalá alle olive
25min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà alla portoghese
1h 10min