Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di riso basmati
- 20 g di capperi sott'aceto
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 10 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di maionese
- 200 g di prosciutto cotto, taglio normale (almeno 6 fette)
- 50 g di insalata valeriana, lavata e asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni di patate
55 min
Quiche svuotafrigo
40 min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Pomodori ripieni al tonno
40 min
Polpette di mortadella
20 min
Uova ripiene
40 min
Cannelloni mozzarella e prosciutto
1h 15min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 godz. 20 min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40 min
Involtini lucani
50 min