Guiso senegalés de pollo

Guiso senegalés de pollo

4.6 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • de cebolla en 2 trozos
    100 g
  • diente de ajo
    1
  • de aceite de girasol (y 1 cucharada más para la sartén)
    10 g
  • cuartos traseros de pollo sin piel y con hueso (aprox. 1200 g)
    4
  • de agua
    300 g
  • de tomates maduros en cuartos
    350 g
  • de tomate concentrado
    60 g
  • guindilla fresca (sin semillas)
    ½
  • de sal
    4 pellizcos
  • de extracto de buey (p. ej. Bovril®)
    2 cucharaditas
  • bouquet garni (atadillo de hierbas)
    1
  • de zanahoria en trozos (3 cm)
    300 g
  • de mantequilla de cacahuete
    100 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 451.5 kcal / 1887.3 kJ
Białko 35.4 g
Tłuszcz 29.6 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...