Ceviche de bacalao

Ceviche de bacalao

4.5 49 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 raciones

Składniki

  • 400 g de lomo de bacalao fresco sin piel ni espinas
  • 4 pellizcos de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 70 g zumo de limón
  • 80 g de zumo de lima
  • 20 g de cebolla roja
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 12 - 16 ramitas cilantro fresco (solo las hojas)
  • 1 - 2 pellizcos de chile seco desmenuzado
    ½ - 1 cucharadita de tabasco
  • 3 cubitos de hielo
  • 100 g de cebolla roja en cuartos
  • 100 g de pimiento rojo en trozos
  • 1 tomate en dados de 1,5 cm (aprox. 200 g)
  • 1 aguacate en dados de 1,5 cm (aprox. 250 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 474.7 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 859 kJ / 205 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...