Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de poivrons rouges grillés, en conserve
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de piment en poudre, type chipotle
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 680 g d'eau
- 1 cube de bouillon
- 300 g de pâtes sèches, type pipe rigatte
- 200 g de fromage de chèvre, coupé en dés
- 40 g de miel liquide
- 50 g de cerneaux de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1773 kJ / 424.2 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coquillettes chorizo-comté
15min
One pot pasta au bleu et aux champignons
30 min
Risotto à la viande hachée
45 Min
Risotto crémeux au camembert
35 Min
Pâtes à la stracciatella et aux lardons
1 godz. 5 min
Pipe rigate gratinés
1j
Pesto-tomates confites
15min
Farfalle aux olives et à la mozzarella
30 min
Tartines gratinées de feta à la tomate
1j
Pâtes à la sauce tomate et au chorizo
25 min
Risotto aux oignons caramélisés et à la mimolette
45 Min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1j