![Risetti au poulet, pesto estragon Risetti au poulet, pesto estragon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7fef97da-103a-4e8f-b768-05cf3e7a0e69/Derivates/af287f32-9c6d-4e3b-8822-0725a1313ee2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'estragon frais, effeuillé
- 1 gousse d'ail
- 30 g de parmesan râpé
- 100 g d'huile d'olive
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1000 g d'eau
- ½ cube de bouillon de volaille
- 450 g de filets de poulet, sans peau et émincés en lamelles
- 250 g de pâtes sèches, type risetti
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Boulettes suédoises aux courgettes
40min
Boulettes de viande à la sauce tomate
45min
Filet mignon de porc au confit d'oignons
45min
Filet de porc aux asperges
1hod. 15min
Poulet à la noix de cajou
40min
Porc aigre-doux à la purée
40min
Papillote de canard au miel et aux poires
1h
Pesto-tomates confites
15 Min
Pâtes à la stracciatella et aux lardons
1h 5min
Saltimbocca alla romana
25min
Bœuf aux champignons
30 min
Sauté de porc aigre-doux
1h