Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de carottes, pelées
- 30 g de beurre
- 1 cube de bouillon de légumes
- 60 g d'échalotes, pelées et coupées en deux
- 350 g d'eau
- 300 g de pâtes fraîches aux œufs, type fettucine
- 100 g de brie en dés
- 60 g de crème liquide entière
- 2 c. à café de fécule de maïs, diluée dans 2 c. à café d'eau
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1817 kJ / 434 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux carottes et bleu de Gex
30 min
Penne à la crème de chou-fleur
1h
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15min
One pot pasta pancetta, crème, noix, ciboulette
20 min
Risotto crémeux au camembert
35min
Tortilla aux oignons et aux lardons
50min
One pot pasta au bleu et aux champignons
30 min
Gratin de coquillettes au poireau
45 min
Tortilla à la courgette et à la mimolette
45 min
Nouilles sauce verte et rose
20 min
One pot pasta aux lardons, courge et romarin
35min
Pipe rigate gratinés
1h