Bœuf mijoté aux aubergines et olives vertes

Bœuf mijoté aux aubergines et olives vertes

4.0 32 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de poivrons coupés en lanières (env. 2 poivrons)
    400 g
  • d'herbes de Provence déshydratées
    2 c. à café
  • d'estragon frais effeuillée et ciselée
    1 branche
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de viande de bœuf, morceaux à bourguignon (3 x 3 cm env.)
    800 g
  • de farine de blé
    2 c. à café
  • de tomates coupées en cubes
    500 g
  • d'olives vertes dénoyautées
    160 g
  • d'eau
    100 g
  • d'aubergine coupée en dés (3 x 3 cm env.)
    400 - 500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 305 kcal / 1278 kJ
Białko 29.7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...