Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 conejo entero (1000-1200 g) en trozos de 3x3 cm
- 2 dientes de ajo
- 2 ramitas de romero fresco (solo las hojas)
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de vinagre de jerez
- 16 tomates cherry
- 10 aceitunas negras
- 5 bayas de enebro (opcjonalnie)
- 1000 g de agua
- 1 limón en cuartos
- 20 g de hojas de albahaca frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1566 kJ / 375 kcal
- Białko
- 33.63 g
- Węglowodany
- 2.51 g
- Tłuszcz
- 25.09 g
- Błonnik
- 1.18 g
Alternatywne przepisy
Conejo a las finas hierbas
50min
Conejo con salsa de almendras y patatas al vapor
1h
Codornices al limón
45min
Conejo a la huertana
45min
Conejo en doble cerveza
5h
Conejo con aceitunas negras y alcaparras
50min
Conejo con hierbas y cúrcuma
50min
Conejo guisado
30min
Conejo al chilindrón
1h
Conejo al cava
1h
Conejo a la cazadora
50min
Conejo al tomillo
45min