Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ramita de perejil fresco
- 250 g de cebolla
- 100 g de puerro (solo la parte blanca)
- 75 g de aceite de oliva
- 600 g de calamares frescos cortados en tiras
- 75 g de whisky
- 50 g de nata
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1403 kJ / 335 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pollo con salsa de almendra
50 Min
Calamares a la americana
50 Min
Pez espada al aroma de mostaza
30 min
Bacalao con salsa de piñones
1 Std. 50 Min
Calamares encebollados
1 Std.
Bacalao mozárabe
50 Min
Bacalao fresco con crema de huevo
30 min
Mero en amarillo
45 Min
Bacalao con salsa de almendras
35 min
Carrilleras al pimentón con verduras
1 Std. 20 Min
Champiñones con jamón y gambas
20 Min
Alitas de pollo con cebolleta al curry
35 min