Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pois chiches blancs secs
- 400 g d'eau
- 60 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- 1 ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de filets de cabillaud, coupés en bâtonnets (2 x 5 cm)
- 20 g d'oignon
- 450 g de chair de potiron, coupée en morceaux (2-3 cm)
- 1 brin de romarin frais, équeuté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1268.3 kJ / 302.8 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 485.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et aux graines
2h 35min
Falafels aux herbes
12h 40 min
Pastilla au poulet, aux amandes et à la cannelle
2u. 5min
Pain pita
1 godz. 30 min
Pizza veggie aux tomates, artichauts, mozzarella et roquette
3h 35min
Pizza aux légumes
3h 10min
Fond brun de viande
2h 40min
Nems au tacaud et aux légumes épicés
1h
Burger maison au steak de pois chiches
3h 40min
Pita
3h
Röstis de pomme de terre aux échalotes
55 min
Pita à la dinde façon kebab, sauce blanche
35 min