Cocido maragato

Cocido maragato

4.6 27 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
4 raciones

Składniki

  • 80 g de panceta ahumada
  • 250 g de morcillo de ternera
  • 50 g de cecina
  • 2000 g de agua
  • 80 g de tocino entreverado curado
  • 80 g de oreja de cerdo fresca
  • ½ manita de cerdo
    100 g de careta de cerdo
  • 100 g de lacón (previamente desalado)
  • 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
  • ½ cucharadita de sal (y algo más para el repollo)
  • 250 g de gallina
  • 300 g de patatas en trozos
  • 1 - 2 chorizos semicurados (aprox. 150 g)
  • 400 g de repollo liso verde en 4-5 trozos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 2 - 3 dientes de ajo
  • 1 cucharadita de pimentón dulce
  • 50 - 70 g de fideos

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1742.3 mg
Białko 54 g
Kalorie 4029 kJ / 963 kcal
Tłuszcz 57.5 g
Błonnik 15.5 g
Tłuszcz nasycony 19.1 g
Węglowodany 50.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...