Tomato and onion gravy (South African)

Tomato and onion gravy (South African)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • onion cut into quarters
    1
  • vegetable oil
    20 g
  • ripe tomatoes skinned and cut into pieces (3 cm)
    4
  • tomato paste
    20 g
  • dried oregano
    1 tsp
  • Worcestershire sauce
    20 g
  • sugar to taste
    1 - 2 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • sea salt
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 302.5 mg
Białko 2 g
Kalorie 433.8 kJ / 103.7 kcal
Tłuszcz 5.4 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...