Ultimate mushroom mac n' cheese

Ultimate mushroom mac n' cheese

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions

Składniki

  • Provolone cheese cut into pieces (3 cm - see Tips)
    100 g
  • cheddar cheese cut into pieces (3 cm)
    250 g
  • water
    1500 g
  • sea salt
    1 ¼ tsp
  • dried macaroni pasta
    300 g
  • dried porcini mushrooms rinsed
    40 g
  • eschalots (approx. 60 g)
    2
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter cut into pieces
    100 g
  • rindless bacon rashers diced (optional)
    100 g
  • plain flour
    60 g
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • milk
    800 g
  • sherry vinegar (see Tips)
    10 g
  • crusty bread (approx. 90 g), torn into small pieces
    2 slices
  • extra virgin olive oil
    1 tbsp
  • fresh flat-leaf parsley roughly chopped, to serve
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 805.4 kcal / 3369.9 kJ
Białko 30.9 g
Tłuszcz 46.7 g
Węglowodany 66.4 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 25.1 g
Sód 1061.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...