Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Provolone cheese, cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 250 g cheddar cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1500 g water
- 1 ¼ tsp sea salt
- 300 g dried macaroni pasta
- 40 g dried porcini mushrooms, rinsed
- 2 eschalots (approx. 60 g)
- 2 garlic cloves
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 100 g rindless bacon rashers, diced (optional)
- 60 g plain flour
- 1 tsp Dijon mustard
- ¼ tsp ground black pepper
- 800 g milk
- 10 g sherry vinegar (see Tips)
- 2 slices crusty bread (approx. 90 g), torn into small pieces
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3369.9 kJ / 805.4 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 46.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1061.3 mg
Alternatywne przepisy
15-minute noodles
15 min
Quick chicken tikka masala
35 Min
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Fakes moutzentra (lentils with rice) (TM6)
50 Min
Black bean chilli with guacamole and "corn chips" (Diabetes)
55 Min
Portuguese-style crème brûlée
25 min
Beef pierogi
1 Std.
Three Cheese and spinach lasagne (Diabetes)
1h 30min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 godz. 40 min
Edna's lemon curd teacake
40 Min
Baklava cheesecake
25h 45min
Aperol® Spritz
10min