Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalots
- 30 g extra virgin olive oil
- 70 g speck, cut into cubes (1-2 cm)
- 320 g Arborio rice
- 50 g white wine
- 700 g water
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ⅛ - ¼ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 110 - 125 g Brie cheese, softened and cut into cubes (2-3 cm)
- 20 g walnuts, broken into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2204 kJ / 524.8 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1558.9 mg
Alternatywne przepisy
Creamed spinach
15 min
Meatballs with Romesco sauce
1 Std. 40 Min
Choron sauce (Tomato béarnaise)
20 min
Veal involtini
35 min
Chicken with sparkling wine cream sauce
1h 5min
Duck and cherry salad
45 Min
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
55 min
Beef tapenade crostini
1 Std. 40 Min
Bubble and squeak soup
35 min
Risotto verde
45 Min
Mushroom sauce
20 min
Cream of tomato soup
25 Min