Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalots
- 30 g extra virgin olive oil
- 70 g speck, cut into cubes (1-2 cm)
- 320 g Arborio rice
- 50 g white wine
- 700 g water
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ⅛ - ¼ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 110 - 125 g Brie cheese, softened and cut into cubes (2-3 cm)
- 20 g walnuts, broken into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2204 kJ / 524.8 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1558.9 mg
Alternatywne przepisy
Milanese risotto
25 min
Salmon and fennel risotto
30 min
Linguine with lemon and prosciutto
25 min
Baked rice croquettes
1h 30 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Pear and blue cheese risotto
30 min
Risotto verde
45 min
Creamy blue cheese with shell pasta
45 min
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35min
Creamy cauliflower and blue cheese pasta
40 Min
Pork and apple cider stew
1h 40 min
Cranberry and Camembert stuffed chicken
45 min