Brie, speck and walnut risotto
TM6 TM5 TM31

Brie, speck and walnut risotto

3.4 (20 ocen)

Składniki

  • 30 g eschalots
  • 30 g extra virgin olive oil
  • 70 g speck, cut into cubes (1-2 cm)
  • 320 g Arborio rice
  • 50 g white wine
  • 700 g water
  • 1 - 2 tsp salt, to taste
  • ⅛ - ¼ tsp fresh ground black pepper, to taste
  • 110 - 125 g Brie cheese, softened and cut into cubes (2-3 cm)
  • 20 g walnuts, broken into pieces

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
2204 kJ / 524.8 kcal
Białko
15.7 g
Węglowodany
63.8 g
Tłuszcz
22.3 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
2.2 g
Sód
1558.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy