Brie, speck and walnut risotto

Brie, speck and walnut risotto

3.5 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • eschalots
    30 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • speck cut into cubes (1-2 cm)
    70 g
  • Arborio rice
    320 g
  • white wine
    50 g
  • water
    700 g
  • salt to taste
    1 - 2 tsp
  • fresh ground black pepper to taste
    ⅛ - ¼ tsp
  • Brie cheese softened and cut into cubes (2-3 cm)
    110 - 125 g
  • walnuts broken into pieces
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 1558.9 mg
Białko 15.7 g
Kalorie 2204 kJ / 524.8 kcal
Tłuszcz 22.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 63.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...