Wersje kompatybilne
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Falafel
- 270 g dried lima beans
- 90 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 tbsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- ¾ tsp ground cumin
R'gaif bread
- 180 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 260 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- olive oil, for coating
Assembly
- sunflower oil, for frying (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 4166.6 kJ / 992 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 54.7 g
- Błonnik
- 23 g
Alternatywne przepisy
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1h 10min
Ricotta patties with chilli lime corn
1 godz. 20 min
Chocolate cream cookies
1h 30min
Falafel
25 godz. 30 min
Tomato pasta sauce
40min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Breakfast sausages
1h 5 min
Green onion flatbreads
55min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Falafel with beetroot hommus
20min
Hommus
15min