Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g raw cashews
- water, for soaking
Passionfruit curd
- 3 eggs
- 2 egg yolks
- 50 g honey
- 170 g fresh passionfruit pulp (approx. 4 passionfruits), strained if preferred, plus extra for serving
- 1 lime, zest and juice (no white pith)
- 50 g coconut oil
- 1 tsp gelatine powder
Base
- 40 g coconut oil, plus extra for for greasing
- 75 g desiccated coconut
- 75 g macadamia nuts
- 75 g raw cashews
- 20 g psyllium husk
- 40 g rice malt syrup
- 80 g pitted dates
- 1 pinch salt
Coconut topping
- 70 g desiccated coconut
- 1 tbsp gelatine powder
- 400 g coconut cream
- 125 g coconut oil
- 1 tsp vanilla bean paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1353 kJ / 322.1 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 33.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten free gingerbread cookies
2h 35min
Brown butter ice cream with peanut butter ganache swirl
24h 40min
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1h 25min
Berry coconut cashew bars
2h 40min
Chocolate mousse
1 godz. 10 min
Zucchini slice
45 min
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
29u. 30min
Orange, hazelnut and coconut balls
2 godz. 10 min
Pepita almond Florentines
1h
Apricot macadamia biscuits
40 min
Banana, walnut and date loaf
55 min
Gluten free chocolate brownie
45 min