Passionfruit and coconut slice

Passionfruit and coconut slice

3.4 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
20 portions

Składniki

  • raw cashews
    150 g
  • water for soaking
Passionfruit curd
  • eggs
    3
  • egg yolks
    2
  • honey
    50 g
  • fresh passionfruit pulp (approx. 4 passionfruits), strained if preferred, plus extra for serving
    170 g
  • lime zest and juice (no white pith)
    1
  • coconut oil
    50 g
  • gelatine powder
    1 tsp
Base
  • coconut oil plus extra for for greasing
    40 g
  • desiccated coconut
    75 g
  • macadamia nuts
    75 g
  • raw cashews
    75 g
  • psyllium husk
    20 g
  • rice malt syrup
    40 g
  • pitted dates
    80 g
  • salt
    1 pinch
Coconut topping
  • desiccated coconut
    70 g
  • gelatine powder
    1 tbsp
  • coconut cream
    400 g
  • coconut oil
    125 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 322.1 kcal / 1353 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 2.8 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 19.2 g
Sód 33.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...