Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cashews, for frosting (see Tips)
- water, for soaking
Carrot cake
- 40 g extra virgin coconut oil, melted, plus extra for greasing
- 70 g walnuts
- 150 g cashews (see Tips)
- 50 g shredded coconut (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground nutmeg, plus extra for dusting
- 1 orange, zested, no white pith and juiced (approx. 60 g)
- 60 g rolled oats
- 500 g carrot, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g pitted Medjool dates
- 80 g sultanas
Cashew lemon frosting
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 130 g coconut cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp raw honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1716.8 kJ / 408.8 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 32.7 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin, carrot and herb bread
1j 30 menit
Vegan carrot cake with orange frosting
2j 5 menit
Raw pineapple and turmeric cake
5 godz. 20 min
Gluten free hot cross buns
3 godz. 25 min
Vanilla honey cupcakes
1j 20 menit
Sun-dried tomato and pepita bread
2j
Raw chocolate beetroot cake
2h 15 min
Gluten free ANZAC biscuits
45 Min
Chocolate mud muffins (gut health)
40 min
Chocolate spelt biscuits
5h 10 min
Gluten free carrot and almond cake
2j 30 menit
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min