Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g cashews, for frosting (see Tips)
- water, for soaking
Carrot cake
- 40 g extra virgin coconut oil, melted, plus extra for greasing
- 70 g walnuts
- 150 g cashews (see Tips)
- 50 g shredded coconut (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground nutmeg, plus extra for dusting
- 1 orange, zested, no white pith and juiced (approx. 60 g)
- 60 g rolled oats
- 500 g carrot, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g pitted Medjool dates
- 80 g sultanas
Cashew lemon frosting
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 130 g coconut cream
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp raw honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1716.8 kJ / 408.8 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 32.7 mg
Alternatywne przepisy
Spinach and feta muffins
40 Min
Gluten free almond sweet shortcrust pastry
35 Min
Gluten free chocolate halva cake
1h
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Carrot poppy seed muffins
1 Std. 15 Min
Vegan carrot cake with orange frosting
2h 5min
No-bake coffee cake
7 godz. 30 min
Little lemon cheesecakes
6h 20 min
Plant Candy Bar Bites
1h 50min
Passionfruit and coconut slice
5 Std.
Banana, walnut and date loaf
55 Min
Healthy biscuits
35 Min